Villeroy & Boch - рекомендаціїї по догляду сантехніки

30 мая 2016

Сантехніка Villeroy & Boch завдяки гладенькій структурі, без пор, легко утримувати в чистоті. Звичайного очищення чистою вологою губкою або серветкою з тканини, після використання піддону або ванни, буде цілком достатньо. Додатково вироби з акрилу та кварилу також можна очищувати за допомогою традиційних миючих засобів (не абразивних), на приклад, таких як: Andy, Mr. Proper or Mr. Clean, Lysol Sqezy та ін.Перед використанням таких засобів ознайомтесь з інструкцією на етикетці. Для нанесення та видалення засобу користуйтесь губкою або м’якою тканиною (серветкою з мікрофібри).Плями, що в’їлись, можуть буди видалені за допомогою губки та м’якого рідкого миючого засобу (Jif або Cif). Для досягнення потрібного ефекту розведіть засіб необхідною кількістю води.Не використовуйте абразивні миючі засоби. Не тріть та не натискайте на поверхню з надмірною силою. Зверніть увагу, що такі дії можуть призвести до виникнення на матовій, квариловій поверхні відмінних від решти поверхні (більш абоменш блискучих) плям.

Вапняні відкладення найкраще усуваються за допомогою оцту або звичних засобів для видалення вапняного нальоту, на приклад, таких як Antical, Viacal або HG та аналогічних за складом засобів. Для досягнення потрібного ефекту розведіть засіб необхідною кількістю води.Не тріть та не натискайте на поверхню з надмірною силою.

Порада: На поверхні з гострими кутами, як в піддонах з кварилу, може накопичуватись більше вапняного нальоту. Для його повного видалення інколи потрібна більш тривала дія миючого засобу (для прикладу, можна використовувати засіб Antikal). Щоб не допустити розтікання засобу від найбільш забрудненого місця варто покласти на цю ділянку кілька шарів туалетного паперу чи паперового рушника, змочити його засобом для миття та залишити діяти на всюніч. Зранку видаліть папір та змийте залишки засобу та бруду водою.

Вироби з акрилу і кварилу контактують без негативного впливу на поверхню з усіма звичними миючими засобами, що використовуються в побуті. Завжди змивайте всі хімічні речовини водою.

Ацетон:

Не використовуйте ацетон для очищення поверхні (якщо ви не знаєте точно як правильнойого використати). Зверніть увагу, що деякі косметичні засоби для зняття лаку з нігтівможуть містити ацетон. Негайно витріть його при потраплянні на акрилову або квариловуповерхню та промийте достатньою кількістю води.

Чітко дотримуйтесь інструкції на упаковці. Обов'язково використовуйте засоби для захисту шкіри, очей та органів дихання.

Використовуйте м’яку тканину або паперовий рушник. Після усунення забруднення відразу видаліть залишки розчинника водою.

При виникненні необхідності очистити матову поверхню таких піддонів як Architectura Metal Rim та Squaro Infinity обов’язково демонтуйте кришку зливного отвору перед використанням розчинника. ЇЇ виготовлено з термопластику, не стійкого до дії таких речовин. Залишки клею без шкоди для поверхні можна видалити завдяки уайт-спириту (скипидару). Використовуйте м’яку тканину або паперовий рушник. Змийте залишки уайт-спириту водою з милом (оскільки він лишає слизьку плівку на поверхні). При потраплянні на поверхню лаку або фарби (чи інших рідких PU-речовин) їх слід негайно видалити з допомогою розчинника. В цьому випадку його можна використовувати також і на глянцевій поверхні. Робіть це швидко. Ні в якому разі не дайте речовині увібратись в поверхню та після видалення її промийте це місце водою. Речовину, що вже застигла можна видалити лише шліфуванням наждаковим папером (вручну чи з допомогою електроприладу). Після цього пошкоджену поверхню потрібно шліфувати для повернення початкового глянцю. Акрилу можна надати блиску за допомогою шліфувальної машини. Для шліфування кварилових виробів зверніться до офіційних представників продукції Villeroy Boch в Україні.

Ретельно читайте інструкцію з використання кожного засобу на упаковці а також дотримуйтесь всіх зазначених правил безпеки.